Περι forum & fannatics

Αν δεν κάνω λάθος μόνο η διαχειριστική ομάδα μπορεί να κάνει την διαγραφή. Αφού δεν έλαβα απάντηση, περίμενα 30 μέρες αλλά ενώ πέρασαν οι 30 μέρες εξακολουθώ να μην έχω πρόσβαση στον λογαριασμό μου. Δεν ξέρω με ποιον άλλον τρόπο να ζητήσω την διαγραφή μου, κι έτσι μπήκα με καινούργιο λογαριασμό γιατί δεν μπορώ ούτε να μπω με τον κανονικό λογαριασμό, ούτε γίνεται η δουλειά με email.
Είναι σημαντικό για μένα να γίνει αυτή η διαγραφή γιατί δεν επιθυμώ πλέον να είμαι μέλος, ούτε καν ανενεργό, σε ένα φόρουμ με τόσο έντονη αντισημιτική παρουσία. Όπως δεν θα μπορούσα να παραμείνω κάπου με έντονη ναζιστική παρουσία, έτσι δεν μπορώ να παραμείνω κι εδώ όπου επικρατεί η σημερινή μορφή του αντισημιτισμού που είναι όλοι αυτοί οι φριπαλεστάιν ακροαριστεροί.
Γιατί όχι, το να λυπάσαι για τον κόσμο στην Γάζα δεν είναι αντισημιτισμός. Το να διαφωνείς με πολιτικές του Ισραήλ δεν είναι αντισημιτισμός. Με πολλές εξάλλου διαφωνώ κι εγώ. Το να μην σου αρέσει η Ισραηλινή κυβέρνηση δεν είναι αντισημιτισμός. Ανέκαθεν ήμουν σφόδρα ενάντιος στον Νετανιάχου εδώ και πολλά χρόνια (για την εσωτερική του ατζέντα). Το να είσαι επικριτικός, ακόμα κι αυστηρός με κάτι που κάνει το Ισραήλ δεν σε κάνει αντισημίτη, όπως όταν ήμουν επικριτικός κι αυστηρός με τις μαλακίες που έκανε η Ελλάδα πριν 10 χρόνια δεν με έκανε ανθέλληνα όπως έλεγαν κάποιοι.
Αλλά το να υποστηρίζεις την ακύρωση ενός Ισραηλινού συγγραφέα από μία εκδήλωση, αυτό είναι αντισημιτισμός. Το να υποστηρίζεις τα έκτροπα και τον εκφοβισμό κατά της Ισραηλινής συμμετοχής στην Γιουροβίζιον αυτό είναι αντισημιτισμός. Το να υποστηρίζεις την εκδίωξη Ισραηλινών τουριστών από ένα εστιατόριο αυτό είναι αντισημιτισμός. Αν δεν είναι αντισημιτισμός αυτό που έγινε στη Σύρο πχ τότε τι είναι; Τι διαφορά έχει αυτό από τις πινακίδες με τα "Απαγορεύεται η είσοδος στους Εβραίους" στα μαγαζιά των ναζί;; Ή οι κόκινοι φασίστες με τις μπλούζες με τις παλαιστινιακές σημαίες στους δρόμους της Αθήνας;;
Όταν οι Εβραίοι είναι η ομάδα που δέχεται με διαφορά τις περισσότερες επιθέσεις διαδικτυακά σε όλα τα σόσιαλ (για να μην μιλήσω για τις φυσικές επιθέσεις) είναι ντροπή για το φαννατικς που αποτέλεσε μέρος αυτού του προβλήματος. Η ευθύνη είναι φυσικά στα συγκεκριμένα μέλη αλλά και στην διαχειριστική ομάδα. Όταν πχ ανοίγω τόπικ για την συμμετοχή του Ισραήλ στην Γιουροβίζιον, και δεν γράφω τίποτα πολιτικό, ποστάρω απλώς το τραγούδι και την ιστορία της κοπέλας κι αρχίζουν από κάτω τα ναζιστάκια να ωρύονται τι κάνει ο έξυπνος ο διαχειριστής; Αντί να συμμαζέψει αυτούς που δημιουργούν το πρόβλημα, πάει και κλειδώνει ολόκληρο το τόπικ. Και τι μήνυμα στέλνει με αυτήν την κίνηση; Είτε ότι δεν θέλουμε τόπικ για την συγκεκριμένη συμμετοχή (εξάλλου το αντίστοιχο τόπικ της Κλαυδίας δεν κλειδώθηκε παρόλο που τα ίδια γίνονταν κι εκεί) είτε στέλνει μήνυμα στα ναζιστάκια παιδιά συνεχίστε έτσι έχει αποτέλεσμα. Εύγε κύριε διαχειριστά πολύ έξυπνη διαχείριση. Αλλά όταν αυτά τα ναζιστάκια με έλουζαν με χαρακτηρισμούς τύπου σκατόψυχο και άρρωστο μυαλό κτλ εκεί δεν άνοιγε ρουθούνι. Είναι ντροπή για το φόρουμ να έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο αντι-εβραϊκό κλίμα και αυτό βαραίνει κυρίως τα μέλη που το δημιούργησαν αλλά δυστυχώς και η διαχειριστική ομάδα αποδείχτηκε λίγη και ανίκανη να διαχειριστεί το συγκεκριμένο θέμα.
Πλέον δεν έχουν καμία σημασία όλα αυτά. Έχω εκφράσει την επιθυμία μου να γίνει διαγραφή του λογαριασμού μου (και αυτού εδώ φυσικά) κι εξήγησα και τους λόγους. Αν αυτό το μήνυμα δεν είναι αρκετό για την διαγραφή, πείτε μου την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω γιατί δεν ξέρω.
από τη στιγμή όμως που η ανάρτηση είναι ανοιχτή σε σχόλια, και απευθύνεσαι σε απόψεις/αναρτήσεις μελών, θα ήθελα να πω "στο καλό".
Αν όλα αυτά που γίνονται στη Γάζα και διαπράττει το κράτος του Ισραήλ, γινόταν στη Ν. Αφρική εναντίων των μαύρων, τι θα έπρεπε να κάνουμε όταν πχ. ερχόταν λευκοί Νοτιοαφρικανοί τουρίστες και διασκέδαζαν σα να μη τρέχει τίποτα στα νησιά μας; μόκο; ή θα λέγατε, ότι είμαστε ρατσιστές εναντίων των λευκών, και "άλλο το κράτος, άλλο οι πολίτες", κλπ?
είμαστε μάρτυρες εγκλημάτων πολέμου (Γενοκτονίας θα έλεγα αλλά δεν είναι αυτό το θέμα) που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ εναντίων αμάχων (Αράβων Παλαιστίνιων). Μάλιστα το "κράτος του Ισραήλ" δεν είναι μια δικτατορία, αλλά μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση με μαζική, από ότι φαίνεται, υποστήριξη. Να μην ανοίξει ρουθούνι λοιπόν όταν μερικοί εκ των οποίων διαπράττουν γενοκτονία στη Γάζα- ή την υποστηρίζουν- έρχονται έρχονται για τις διακοπούλες τους; όταν η πρεσβεία διοργανώνει εκδηλώσεις; όταν επιχειρήσεις ισραηλινών συμφερόντων κάνουν business? τι θέλετε, business as usual?
η καραμελίτσα του αντισημιτισμού για να μην υπάρξουν αντιδράσεις έχει λιώσει. Άλλωστε, όπου Ισραηλινοί τουρίστες εκδηλώνουν την αντίθεσή τους με την γενοκτονία, δεν έχουν κανένα, μα κανένα πρόβλημα (βλέπε πχ. Σαμοθράκη και αλλού). Προσωπικά, θαυμάζω και λατρεύω τους Εβραίους που μιλούν εναντίων της Γενοκτονίας, όπως οι οργανώσεις δικαιωμάτων, συγγραφείς και άλλοι. Είναι και αυτοί αντισημίτες; ή είμαι κι εγώ που λατρεύω αυτούς, την ίδια στιγμή που συμφωνώ με τις αντιδράσεις; όπως είπε πρόσφατα ένας Αμερικανό-εβραίος παρουσιαστής (John Steward), αν ο Νετανιάχου εφάρμοζε τον ορισμό περί Αντισημιτισμού, θα έπρεπε να βομβαρδίσει τον εαυτό του. Αντισημίτης και αυτός; Το ότι μεταξύ των αντιδράσεων υπάρχουν και αντισημίτες (πάντα υπήρξαν) δεν κάνει αντισημίτες εμάς τους υπόλοιπους, ούτε τους εβραίους που αντιδρούν (και όχι απλώς "διαφωνούν" όπως λες ότι κάνεις εσύ μπροστά στα εγκλήματα). Τέλος η πατάτα.
με βάση τα παραπάνω, προσωπικά, στο καλό και να μην μας γράφεις.